Hus

Plantenbak buiten

Een plantenbak buiten is natuurlijk een aanwinst voor ieder tuin, ieder balkon of ieder terras.  Niet alleen ziet het er gezellig uit, je creëert ook een stukje natuur in je directe leefomgeving. Je kunt kiezen voor een houten plantenbak, een stenen exemplaar of misschien wel een model van kunststof.

Wanneer je kiest voor een houten plantenbak, is het belangrijk om te weten dat deze onderhoudend moet worden. Denk hierbij aan het af en toe schuren en verven of lakken van het hout. Op die manier blijft je plantenbak er mooi uitzien en gaat hij langer mee. Een stenen plantenbak is minder onderhoudend, maar wel zwaarder. Kunststof is weer heel anders. Deze is heel licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Bovendien is kunststof niet vatbaar voor rotting en kan deze dus ook buiten blijven staan, onder alle weersomstandigheden.

Als je eenmaal hebt besloten welk materiaal je wilt gebruiken voor je plantenbak, is het tijd om na te denken over de inhoud ervan. Je kunt natuurlijk voor verschillende soorten planten kiezen, maar je kunt ook denken aan een bloemperkje of een moestuin. Alles is mogelijk! Kies planten die bij jouw tuin en smaak aansluiten en laat je creativiteit de vrije loop.

Heb je geen groene vingers? Dan kun je altijd kiezen voor kunstplanten. Die zijn er in alle soorten en maten en hoeven niet gesnoeid te worden. Kunstplanten zijn een uitkomst voor iedereen die wel graag groen om zich heen wil, maar er geen tijd of energie in wil steken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *