Have

HVORDAN KONTROLLER DU BAMBUS?

Vælg ikke-invasive arter
Der er en bambusart, som ikke formerer sig og derfor ofte vælges: Fargesia. Den bliver omkring tre meter høj og er stedsegrøn. Fordi denne bambus ikke skaber rodsugere, vil den forblive pænt på plads og vil ikke formere sig. Ideel, hvis du vil spille sikkert.

Brug af Root Limiter
Hvis du ikke er charmeret af Fargesiaens små blade, så falder du uhøjtideligt ind i kategorien af ​​velformerende bambusarter. Men det betyder ikke umiddelbart slutningen på historien, for ved at pakke bambusrødderne ind med en speciel folie – også kaldet bambushæmmer eller rodbegrænser – kan man kontrollere trangen til at udvide sig. Nogle gange gives endda råd hos Fargesia om at bruge denne folie. Bare for at være sikker.

puttes i en krukke
Bambus klarer sig godt i jorden, så du kan holde planten i skak med en rodbegrænser. Den er således et godt alternativ til fx en bøgehæk. Den bølgende og raslende bambus giver ekstra charme til den ofte lidt kedelige grænse. Hvis du vil være sikker på, at bambus ikke formerer sig, kan du også plante dem i baljekasser eller urtepotter. Den ikke-invasive Fargesia er den bedste sort til dette, de andre sorter har rødder, der er for stærke til potten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *